9 May, 2012

Washi what-now?

När jag skrev det här inlägget om ostillbara tejpbegär, var det ett par som undrade vad man egentligen ska ha de där tejperna till. Ni vill alltså att saker ska ha ett syfte också? Det räcker inte med att de är fina som de är? Nej men okej då, jag förstår er poäng. Dekorationstejper och washitejper kan användas till ganska precis allt i hela världen: pynta, pyssla, skapa och antagligen även till att tejpa ihop trasiga förhållanden. Kanske. Jag roddade lite snabbt ihop några förslag på vad man till exempel skulle kunna använda washi-tejper till.

Man kan till exempel hotta upp en vanlig vit kruka från Ikea med en strimma tejp. Blir faktiskt himla fint, speciellt om man är lite mer noggrann än vad jag var och ser till att tejpen inte veckar sig.

Eller så kanske du vill stända upp och piffa till blanda alla scheman, vykort och små lappar som du satt upp på ditt kylskåp? Fram med washitejpen och ba swoosh swoosh, fint, städat och himla purdy!

Eller jag vet! Ni vet hur en massa trendiga barer i NYC serverar drinkar i gamla glasburkar. Ni har kanske även sett det på mingelbilder från blogghappenings runt om? Eller så kanske ni minns hur nöjd min son var när han fick sin frukostsmoothie serverad på just det här sättet? Vill man göra burkarna ännu lite finare, kanske för att man har bjudning och vill att det ska vara lite mer fancy? På med en strimma washitejp och du kommer framstå som värsta bästa partyfixaren. Eller om du har lite folk över och inte vill blanda ihop era vinglas? Glöm sådana där fåniga glassmycken och pynta istället glasen med washitejp i olika mönster! Mycket fräsigare!

Washitejp är en japansk papperstejp som (generellt sett) inte innehåller syror som skadar foton, vilket gör att de funkar alldeles utmärkt att använda i fotoalbum eller att hänga upp bilder med. Klistret ska inte heller kladda av sig, vilket innebär att tejperna även ska funka på väggar utan att det blir kladda och fula fläckar då man tar ned dem – detta vågar jag dock inte svära på eftersom jag inte hunnit leka med washitejper särskilt länge. Du hittar washitejp på flera svenska webbshoppar. Dessa två kommer från By Jo with love, där en rulle kostar från 23 kronor. Hos Darling Things hittar du också massor av fina varianter. Vill du blicka utomlands är Esty ett hett tips. Och vill man bara nörda och titta på bilder finns det en tejpblogg här och givetvis är pinterest översållat av bilder, likaså de allra flesta inredningsbloggar – för att inte tala om craftbloggar.

Gå och tejpa på något nu!

||||| 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>