8 November, 2012

Lisa Bjärbo gästbloggar från Ikea Paper Shop i Älmhult


Okej, hej.

Minns ni filmscenen där Pippi Långstrump går in i godisbutiken med Tommy och Annika och får fylla flera papperspåsar med godis för att guldpengen hon lämnar fram är så värdefull? Hur hon står och slickar sig om munnen bland alla karameller och bara: ”Och sen ska jag ha… 60 klubbor. 72 paket kola. 103 chokladcigaretter. Och bubbelgum! Och sega gubbar. Och lakritsbåtar. Och röda remmar!” Och aldrig, aldrig får hon nog, hon bara flackar med blicken runt i butiken och frossar bland godsakerna. Minns ni den scenen? Bra.

Idag var jag Pippi.

Bara det att godisbutiken var den nya pappersavdelningen på Ikea i Älmhult. (Och guldpengen var mitt arma kontokort, men eh… nu talar vi inte mer om det.)

ALLTSÅ! Jag skämtar inte när jag säger att jag var tvungen att stanna upp och ta några väldigt djupa andetag för att lugna ner nerverna när jag steg in bland dessa hyllor. Så himla fint! Färgsorterade anteckningsböcker, post it-lappar, presentpapper, snören, tejp, presentpåsar, små block, honeycombs, etiketter, klistermärken och oh my freaking god vet allt, kändes ungefär som om jag kommit till himlen?

Och ni vet ju på ett ungefär hur Ikeas priser ser ut.

Klart som korvspad att jag tappade kontrollen.

Såvitt jag förstår finns den här pappersavdelningen bara på Ikea i Älmhult än så länge, och man kan inte handla på nätet. Ni måste alltså nu inom en väldigt snar framtid antingen 1. Flytta till Älmhult med omnejd eller 2. Se till att få vägarna förbi Älmhult med omnejd.

Själv har jag mitt på det torra ett ganska bra tag framöver. En papperskasse från möbeljätten rymmer nämligen rätt så himla mycket pappersvaror.

Om någon undrade.

 

This is a guest post by wonderful author, journalist and blogger Lisa Bjärbo, who has visited Ikea Paper Shop, a brand new concept by Ikea, at the moment only found in their Älmhult Store in the south of Sweden.
||||| 0 Gilla! |||||

20 comments to Lisa Bjärbo gästbloggar från Ikea Paper Shop i Älmhult

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>